woensdag, 19. september 2007 - 8:51

Frontale botsing op Oud-Vossemeersedijk

Oud-Vossemeer

Bij een ongeval op de Oud-Vossemeersedijk tussen Tholen en Oud-Vossemeer zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt. Doordat de bestuurder van een auto de macht over het stuur verloor raakte hij op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegenligger. De twee bestuurders zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks acht uur werden twee ambulances, de brandweer van Tholen en de politie naar de plaats van het ongeval gedirigeerd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat twee auto’s frontaal op elkaar gebotst waren.

Een 21-jarige Tholenaar had in een bocht op de Oud-Vossemeersedijk de macht over het stuur verloren waarna hij op een tegemoetkomende auto botste. Deze auto werd bestuurd door een 40-jarige man uit de gemeente Tholen. Eén van de auto’s kwam op het fietspad naast de dijk tot stilstand. De andere auto was in de berm aan de andere kant van de weg terecht gekomen.

Eén van de slachtoffers werd direct uit de auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van één van de auto’s moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Ook deze man is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.

Doordat het ongeval vroeg in de ochtend gebeurde was er veel verkeer op de weg. Dit verkeer werd door de politie omgeleid via de Groeneweg en de Langeweg. De beide auto’s zijn geborgen door een bergingsbedrijf en zijn waarschijnlijk total loss.
Provincie:
Tag(s):