vrijdag, 1. juni 2007 - 20:55

Gaat Bunne met de billen bloot?

Bunne

In Bunne ligt een noakend bossie, al jaren beheert Lichtbond Noord in dit bos een naturistencamping. Rond het noakend bossie wordt gefluisterd, gegluurd, gesnuffeld en geroddeld. Maar in juni komt eindelijk de naakte waarheid boven water.

Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje maakt in samenwerking met Lichtbond Noord een wagenspel over dit Bunner fenomeen. Gaat Bunne met de billen bloot?

Het wagenspel De Verlenging – Bunne met de Billen Bloot, is het resultaat van een unieke en intensieve samenwerking tussen Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje en Lichtbond Noord . Maandenlang is gewerkt aan de tekst, de muziek, de kostuums en het decor. Alles is een resultaat van eigen inzet en productie.

De Verlenging speelt zich af in het noakend bossie, sinds mensenheugenis een boeiend fenomeen voor de Bunner bevolking. Zij halen halsbrekende toeren uit om een glimp van de naturisten op te vangen. Maar dan wordt het bossie in haar voortbestaan bedreigd: projectontwikkelaars zien het als de ideale locatie voor de baanverlenging van het vliegveld. Wat doen de Bunnenaren? Blijven zij hangen in de dorpskroeg of gaan ook zij met de billen bloot?

Aan de realisatie van het wagenspel werkten ook professionals mee. Marcel Boon (Firma Boonaparte) ondersteunde de werkgroep schrijvers. Harm van Ballegooien (Kunst & Cultuur Drenthe) verzorgde de raamregie en de training van de spelers.
Het project is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Tynaarlo, de provincie Drenthe en het Jenny Vrieling Fonds.

Het vrolijke en spannende wagenspel wordt in de maand juni meerdere malen opgevoerd. Op 8 juni brengt het gezelschap het stuk op het terrein van ’t Huys van Bunne, Donderenseweg 1, ten tonele. Het wagenspel begin om 20.00 uur en de toegang is gratis. Het is geschikt voor alle leeftijden, aangeraden wordt klapstoeltjes mee te nemen.
Provincie:
Tag(s):