donderdag, 20. december 2007 - 11:10

Gaatjesboorders opnieuw actief

Deventer

Na enkele maanden, waarin de politie geen aangiften meer heeft gehad van woninginbraak door middel van gaatjesboren, lijkt het probleem zich nu opnieuw voor te doen. Aan het begin van deze week werden drie adressen aan de Achterhoeksweg, Hendrick de Keyserlaan en de Hendrick Goltziusstraat bezocht door gaatjesboorders.

Uit de woning aan de Hendrick de Keyserlaan werden een laptop, fotocamera's, vier mobiele telefoons en geld ontvreemd. De politie verricht buurtonderzoek en de technische recherche voert het onderzoek naar eventuele sporen uit.

Eerder dit jaar heeft de politie uitvoerig onderzoek gedaan naar de gaatjesboorders. Er werd gepost, bikers surveilleerden meerdere nachten, er werden technische hulpmiddelen ingezet en een geographic profiler (speciale analist) maakte een analyse van deze inbraken.

Alles met het oog op het vergroten van de pakkans van de gaatjesboorders. Sinds september werden er echter geen inbraken meer gemeld, waarbij op deze manier te werk werd gegaan.

Het politieteam Groot Colmschate Bathmen vraagt bewoners om alert te zijn en eventuele verdachte situaties, met name in de nachtelijke uren, direct te melden bij de politie.
Provincie:
Tag(s):