woensdag, 30. mei 2007 - 13:13

Gambamboespektakel in recreatiegebied

In recreatiegebied Geestmereambacht wordt zaterdag 9 juni het eerste Gambaproject uitgevoerd. Het project met de titel 'Gambamboespektakel' wordt uitgevoerd onder leiding van bamboekunstenaar Antoon Versteegde.

Onder leiding van bamboekunstenaar Antoon Versteegde bouwen kinderen op die avond vanaf 19.00 uur een drijvende bamboe lichtsculptuur bij restaurant De Zuidpunt. Het moet een sculptuur worden die bestaat uit honderden bamboestokken en duizenden lichtjes. Later op de avond als de schemering invalt wordt het geheel in de recreatieplas gezet.

Kinderen uit groep 7 of 8 van de basisschool worden uitgenodigd om op zaterdagavond 9 juni om 19.00 uur mee te bouwen aan het eerste Gambaproject. Deelname is gratis, maar kinderen moeten zich wel van tevoren aanmelden. Op de website www.gambaproject.nl is meer informatie te vinden over dit unieke project en over de wijze van aanmelden.

Dezelfde avond vindt ook de feestelijke heropening van de nieuw ingerichte recreatieplas “De Zomerdel� plaats en wordt op die avond bekendgemaakt welk ingezonden idee het tweede Gambaproject gaat worden. Het officiële gedeelte begint om 21.00 uur bij restaurant De Zuidpunt. Aansluitend op het officiële gedeelte wordt de bamboesculptuur te water gelaten.

Voor de uitbreiding van recreatiegebied Geestmerambacht heeft de provincie Noord-Holland vorig jaar een prijsvraag georganiseerd met als onderwerp Actuele recreatie. Kunstenares Ginette Blom won de eerste prijs met haar inzending Gamba.

Dit is een methode om voor recreatiegebied Geestmerambacht leuke ideeën te verzamelen en indien mogelijk te realiseren. Ginette heeft een interactieve website bedacht onder de naam www.gambaproject.nl. Via deze nieuwe website kan iedereen ideeën inzenden die te maken hebben met recreatie, sport en cultuur en of met nieuwe voorzieningen in de uitbreidingsgebieden van het recreatieschap.
Provincie:
Tag(s):