donderdag, 31. mei 2007 - 13:02

Gamers verzamelen zich in Thialf

Heerenveen

Het Thialf ijsstadion in Heerenveen zal komende maand juni opnieuw het toneel zijn van opgepimpte kasten, grote rollen kabel en flikkerende beeldschermen. The Reality V brengt honderden 'gamers' bij elkaar om het virtueel tegen elkaar op te nemen tijdens de grootste 'lanparty' van het Noorden.

Netwerk
Een 'local area network' of lan verbindt de computers van de deelnemers met elkaar en de gaming servers van de organisatie. Een sterke internet verbinding zorgt ervoor dat ook tijdens het evenement email, game-updates en favoriete internetsites kunnen worden bereikt.

Gezelligheid staat voorop
De meeste deelnemers komen in vriendengroepen of 'clans' naar het evenement toe. Sommige van deze vriendengroepen zien elkaar uitsluitend op dergelijke evenenten. Met 'gamen' als gemeenschappelijke interesse voelen ook deelnemers die alleen komen zich snel op hun plek.

Competities
Dit jaar is er voor cyberatleten uit de eSports wereld voor het eerst gelegenheid om mee te doen aan professionele competities. Spelers die goed zijn in spellen als 'battlefield 2', 'counterstrike' of 'call of duty 2', kunnen prijzen winnen die varieren van computerhardware en geldprijzen tot het spelen van een oorlogssimulatie in de belgische ardennen.

Voorzieningen
Extra voorzieningen voor deelnemers bestaan uit onder andere een relaxarea, een bruincafe en pizza's bezorgd tot aan de stoel. De organisatie verzorgt een zaalspel en andere spelen.

Organisatie
The Reality V wordt georganiseerd door 'The Reality LAN events'. Dit samenwerkingsverband tussen een aantal prominente noordelijke lans organiseert 2x per jaar een editie van 'The Reality' in het Thialf ijsstadion in Heerenveen. The Reality IV: Royal edition werd gehouden in september 2006.
Provincie:
Tag(s):