maandag, 12. november 2007 - 10:40

Gastlessen Zeeuwse bestuurders tijdens Dag van Respect

Provincie

Op donderdag 15 november wordt voor de tweede keer de landelijke Dag van Respect georganiseerd. Op deze dag geven Commissaris van de Koningin Karla Peijs en de gedeputeerden Hamelink, Van Heukelom, Poppelaars en Wiersma een gastles op Zeeuwse scholen aan leerlingen van groep 7 en 8.

De Provincie Zeeland hecht veel waarde aan vrijheid en verdraagzaamheid, waarden die ze ook uitdraagt door het organiseren van de Maand van de Vrijheid en de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Het college wil door het geven van gastlessen een respectvolle houding voor elkaar, de natuur én de samenleving teweegbrengen.

De Stichting Dag van Respect hoopt dat jongeren zich met de betrokken Zeeuwen zullen identificeren zodat het 'cool' wordt om respectvol te zijn. Zowel voor elkaar, voor de natuur als voor de samenleving.

Vorig jaar werd de Dag van Respect voor het eerst georganiseerd. Vanwege overweldigende reacties van gastsprekers, docenten en jongeren is de Dag van Respect een jaarlijks terugkerend evenement. In 2007 doen landelijk ongeveer 1.000 scholen in Nederland mee aan de Dag van Respect.

Naast de Commissaris van de Koningin en de leden van Gedeputeerde Staten, verzorgen ook burgemeesters en wethouders van de gemeenten Goes en Reimerswaal een gastles.
Provincie:
Tag(s):