donderdag, 18. januari 2007 - 17:19

Gay Pride krijgt 16-minboot

Amsterdam

Voor het eerst zal tijdens de Gay Pride een 16-min boot
meevaren. De boot is het initiatief van de veertienjarige Danny. Om leeftijdsgenoten uit e nodigen hem op 4 augustus op zijn boot te vergezellen, lanceert hij de website
dannysparade.nl. Jongeren komen steeds jonger uit de kast, maar vinden geen aansluiting ij reguliere instanties. De scholier heeft zelf het initiatief genomen om te voorkomen at jongeren tijdens de Pride buiten de boot vallen.

Op de website dannysparade.nl roept Danny Hoekzema leeftijdsgenoten op om tijdens de otenoptocht op 4 augustus met hem mee te varen. 'Ik wil graag meevaren omdat ik nu al anderhalf jaar uit de kast ben en ik heb gemerkt dat er eigenlijk niks is voor jongeren oder de zestien.' Danny regelde met wat hulp van COC Nederland een boot waarop in totaal zo'n dertig jongeren tussen de elf en zeventien jaar kunnen meevaren.

Het is voor het eerst dat er tijdens de Gay Pride een 16-min boot meevaart. Jongeren komen opsteeds jongere leeftijd uit voor hun homoseksualiteit, zo blijkt uit het onderzoek 'Jong uit de kast'. Voor het onderzoek ontvingen Janneke van der Burgh en Merel van inkel in 2006 de Bob Angelo Oorkonde. Hoewel het volgens de onderzoekers een positieve ontwikkeling is, brengt het ook een aantal problemen met zich mee. 'Deze jongeren hebben ehoefte aan contact met leeftijdsgenoten die ook 'zo' zijn. En dat is moeilijk', zo concluderen de onderzoekers.
Provincie:
Tag(s):