vrijdag, 4. mei 2007 - 19:32

Gedetineerde Brit blijkt gezocht voor moord

Arnhem

Een in Arnhem gedetineerde Brit blijkt door de autoriteiten van zijn geboorteland te worden gezocht op verdenking van moord. De 23-jarige man van wie de juiste identiteit door de Vreemdelingenpolitie Gelderland-Midden na onderzoek kon worden vastgesteld, zal nu worden overgeleverd aan de Britse autoriteiten.

De Brit, die vastzat in verband met een overtreding uit de Opiumwet, was na zijn detentie overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie om onderzoek te doen naar zijn identiteit. De man bleek zich tot dusver te hebben uitgegeven voor iemand anders. Een op 29 april overgedragen paspoort bleek na onderzoek te zijn vervalst. Tijdens zijn verhoor bij de Vreemdelingenpolitie gaf de man uiteindelijk zijn juiste identiteit op.Na verificatie bleken de gegevens te kloppen. Door de Britse autoriteiten bleek een opsporingsverzoek te zijn uitgevaardigd voor de 23-jarige man.

De Brit is op dinsdag overgedragen aan het parket in Amsterdam, waar het Britse verzoek om overlevering verder wordt behandeld.
Provincie:
Tag(s):