zondag, 4. november 2007 - 11:27

Geduld vereist tijdens Museum N8

Amsterdam

De Museum N8 in Amsterdam heeft zaterdagavond een record aantal bezoekers gehad. Voor de meeste van de 42 deelnemende musea en instellingen stonden halverwege de avond lange rijen met belangstellenden. Vooral in het Bijbels Museum was het vanwege de kerstsferen en de echte sneeuw in het tuin een drukte van belang maar ook het Filmmuseum in het Vondelpark had over belangstelling niet te klagen. Dit museum stond in het teken van de liefde en er kon dan ook getrouwd worden voor één nacht in een heuse Wed & Walk Chapel.

In het Filmmuseum kon het publiek wegdromen in romantische sferen, liggend op een enorm liefdesbed kijkend naar romantische korte films. Ceremoniemeesters Jona en Jans verbonden ruim 50 paren in de echt in The Wed & Walk Chapel, omringd door beroemde trouwscènes uit de filmgeschiedenis. Het huwelijk werd echter wel ontbonden bij het ochtendgloren.

In dierentuin Artis was de wachtrij echt lang voor de begeleide wandeling door Artis-by-Night. De rondleiding duurde maximaal een half uur en eindigde in het Aquarium of het Planetarium.

Houders van een Museum N8 kaart konden gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en de speciaal ingezette museumboot. Alle 26.000 kaarten voor de Museum N8 waren zaterdagmiddag rond 15.00 uur uitverkocht het evenement was dan ook een groot succes.
Categorie:
Tag(s):