vrijdag, 8. juni 2007 - 15:25

Gedwongen ontslagen UMCG van de baan?

Groningen

De CMHF zet zich,tijdens de onderhandelineg mbt sociaal plan UMCG, maximaal in om gedwongen ontslagen te voorkomen. Het hing al langer in de lucht. De kortingen van de overheid zal de UMC's mogelijk in zwaarder weer doen komen. Na een ombuigingsoperatie in het EMC en bezuinigingen in het VUMC, AZM en het RADBOUD is het nu dus de beurt aan het UMCG.

In het persbericht van het UMCGwordt gesproken over mogelijk gedwongen ontslagen. Voor de CMHF is het nog veel te vroeg om nu al te praten over gedwongen ontslagen.

Komende week is er een verkennend en informatief gesprek met de raad van bestuur waarin de bonden worden ingelicht over de noodzaak en de mogelijke personele gevolgen van de operatie. Na dit gesprek zal er onderhandeld moeten worden over een sociaal plan waarin afspraken moeten worden gemaakt over hoe om te gaan met deze mogelijke personele gevolgen.

NU'91 zal , in goed overleg met de OR, zich inzetten voor een gedegen sociaal plan waarin maximaal wordt ingezet op het voorkomen van gedwongen ontslagen en dus het verlies van werkgelegenheid.
Provincie:
Tag(s):