donderdag, 11. januari 2007 - 12:57

'Geef vallen geen kans'

Eindhoven

Het voorkomen van valongevallen bij ouderen is erg belangrijk. Jaarlijks overlijden 1700 mensen van 65 jaar of ouder door een privé-ongeval, meestal een val. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken en kan leiden tot verlies van zelfstandigheid. Mensen kunnen zelf veel doen om vallen te voorkomen. De GGD Eindhoven start deze week twee valpreventie-activiteiten.

Florian Advies en Training start donderdag 11 januari met de opleiding tot Val d’experts. Dit zijn senioren die worden opgeleid om bij leeftijdsgenoten veiligheidschecks (gratis) aan huis uit te voeren. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten, waarna de Val d’experts , aan de hand van een checklist, bij de mensen thuis de valkuilen in en rond de woning in kaart brengen. Samen met de bewoner wordt gekeken welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid te verbeteren.

Welzijn Eindhoven start op vrijdag 12 januari a.s. met de informatiebijeenkomst voor de cursus ‘In Balans’. Deze cursus bestaat naast de informatiebijeenkomst uit 3 bijeenkomsten van elk twee uur. Deelnemers doen oefeningen voor de algehele conditie en speciale balansverbeterende oefeningen.
Provincie:
Tag(s):