dinsdag, 22. mei 2007 - 18:38

Geen dwangverpleging voor Zeister ontuchtpleger

Zeist

De rechtbank Utrecht heeft een 56-jarige man uit Zeist veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 6 maanden wegens het plegen van verschillende ontuchtige handelingen met zes minderjarige meisjes. De officier van justitie had een gevangenisstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

De rechtbank acht de Zeistenaar niet schuldig aan feitelijke aanranding van de eerbaarheid, omdat niet is gebleken dat de verdachte dwang heeft uitgeoefend in de richting van zijn slachtoffers. Hij is daarvan vrijgesproken. De slachtoffers hebben zich destijds – gezien hun jonge leeftijd - niet gerealiseerd dat de ontuchtige handelingen van de verdachte niet te tolereren waren.

Deskundigen achten de veroordeelde man volledig toerekeningsvatbaar. Tot het opleggen van tbs, zoals de officier gevorderd had, kan daarom niet worden overgegaan.

De rechtbank is van oordeel dat de Zeistenaar door zijn handelen grote psychische schade heeft veroorzaakt bij zijn slachtoffers. Hij heeft het vertrouwen dat ouders en kinderen in hem als buurman stelden ernstig geschaad.
Provincie:
Tag(s):