woensdag, 31. januari 2007 - 16:16

Geen lcd-televisies voor 99 Euro

Breda

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Breda acht postorderbedrijf Otto niet gebonden om breedbeeld lcd-televisies te leveren voor een bedrag van 99 Euro. De Stichting Postwanorder had dat in kort geding geëist namens 850 consumenten van een Philips lcd-tv, die in oktober 2006 gedurende enkele dagen op de website van Otto voor dit bedrag werd aangeboden. De voorzieningenrechter is van oordeel dat de consumenten van de lcd-tv’s aan deze zeer lage prijs en de na bestelling automatisch verstuurde bevestigingen niet redelijkerwijs het vertrouwen konden ontlenen dat het hier ging om een reëel aanbod van Otto.

Weliswaar kunnen de kopers aan de bevestigingen van de bestellingen op de website en via e-mail enigszins het vertrouwen hebben ontleend dat Otto de lcd-tv’s daadwerkelijk wilde aanbieden voor dit lage bedrag. Maar voor de gemiddeld geïnformeerde internetkoper moet het volgens de rechter duidelijk zijn geweest dat de bevestigingen op de site en per e-mail, die onmiddellijk op de bestelling volgden, een geautomatiseerd proces betreft.

Daarnaast mag van de koper van een betrekkelijk kostbaar duurzaam gebruiksartikel als een lcd-tv verwacht worden dat hij zich globaal heeft geörienteerd op de prijzen voor dit soort toestellen. Aannemelijk is dat deze prijzen op dit moment minimaal ca. 700 Euro zijn, dus fors meer dan de op de website van Otto vermelde prijs. Ook bleek nergens op de website dat het aanbod van de lcd-tv’s een bijzondere actie betrof, terwijl Otto dat bij andere aanbiedingen steeds wel duidelijk aangeeft.
Provincie:
Tag(s):