donderdag, 8. februari 2007 - 18:46

Geen ontvoeringsplan in Deventer moordzaak

Het openbaar ministerie heeft geen aanwijzingen gevonden dat Maurice de Hond betrokken zou zijn bij een mogelijk op handen zijnde ontvoering van de vriendin van klusjesman Michiel de J. in de Deventer moordzaak. Dit heeft het Landelijk Parket vandaag bekend gemaakt. Het verhaal van een mogelijk ontvoering deed in de media de ronde.

De Nationale Recherche heeft gisteren een verklaring van een privédetective opgenomen. Deze verklaring heeft geen enkel aanknopingspunt opgeleverd voor een verdenking dat Maurice de Hond de vriendin van de zogenoemde ‘klusjesman’ De J. wilde laten ontvoeren. De Nationale Recherche en het Landelijk Parket beschikken ook niet over aanwijzingen dat een ontvoeringsplan zou hebben bestaan, aldus het OM.

Maurice de Hond verdenkt de voormalige klusjesman van de moord in september 1999 op de weduwe Wittenberg in Deventer. Voor de moord zit Ernest Louwes een gevangenisstraf uit. Opiniepeiler De Hond wil aantonen dat het OM met Louwes de verkeerde dader heeft laten opsluiten.
Provincie:
Tag(s):