zondag, 22. april 2007 - 16:28

Geen staking in OV Limburg

Regio

De leden van CNV Stads- en streekvervoer hebben met grote meerderheid ingestemd met het principe-akkoord dat CNV Stads- en streekvervoer zaterdag bereikte met Veolia Limburg. Hierdoor zijn de acties in Limburg maandag definitief van de baan. Het gebied waar Veolia Limburg een concessie heeft eindigt ten zuiden van de grens Eindhoven, Helmond en Nijmegen. In deze steden zelf gaan de acties maandag gewoon door, maar ook in bijvoorbeeld de plaatsen: Uden, Veghel, Boxmeer en Zeeland.

Wyb Kusters, landelijk onderhandelaar van CNV-Stads- en steekvervoer: ' De leden zijn blij dat Veolia Limburg inmiddels inziet dat onze cao-wensen redelijk zijn. Verder zijn ze tevreden dat Veolia zijn verantwoordelijkheid neemt in het cao-conflict en niet zover laat komen dat er uiteindelijk in dit langdurige conflict ook echt rechtmatige acties nodig zijn over de rug van reizigers.'

In de 'Limburgse overeenkomst' is afgesproken dat werknemers over 2007 een loonsverhoging krijgen van ruim 3 procent. Verder zal Veolia Limburg de premies voor arbeidsongeschiktheid geheel voor rekening nemen. Daarnaast is afgesproken dat het percentage uitzend- en inleenkrachten niet groter zal zijn dan 15 procent van het personeelsbestand.

Kusters: 'En last but not least gaan de werknemers van Veolia Limburg in december over naar de cao Multimodaal',(cao voor bedrijven die met verschillende openbaarvervoersvormen werken, zoals trein, bus en tram).
Provincie:
Tag(s):