maandag, 5. november 2007 - 9:17

Geen uitstel aanleg hoogspannings-verbinding

Den Haag

De Tweede Kamer wil geen verder uitstel van de aanleg van een hoogspanningsmast voor de randstad. De zogenaamde ‘Randstad 380 kV-verbinding‘ moet ervoor zorgen dat er ook in de toekomst voldoende capaciteit is voor transport van elektriciteit en daarmee voor zekerheid in de Nederlandse elektriciteitsvoorziening.

Als dat niet gebeurt is de kans aanwezig dat door de stijgende vraag naar elektriciteit de stroom vaker uitvalt in de Randstad. Daarom heeft het kabinet besloten dat de verbinding er moet komen. Maandag zullen bewindslieden van het CDA en de VVD met minister Van der Hoeven van economische zaken om tafel gaan. Zij willen dat TenneT zo snel mogelijk begint met de aanleg.

Een gedeelte van de verbinding komt te liggen tussen Beverwijk en Zoetermeer. Dit kan gevolgen hebben voor bewoners van dit gebied die de afgelopen tijd flink hebben geprotesteerd tegen de komst van de masten. Zij zullen de komende jaren te maken krijgen met de aanleg en aanwezigheid van hoogspanningsmasten in hun leefomgeving.
Provincie:
Tag(s):