donderdag, 15. november 2007 - 11:11

Geen verwijt politie bij val van balkon

Amsterdam

De politieagenten die op 4 oktober een woning onderzochten in Amsterdam Zuid-Oost valt niets te verwijten over de fatale val van een 34-jarige Ghanees. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag bekendgemaakt na een onderzoek van de Rijksrecherche.

Uit onderzoek van de Rijksrecherche blijkt dat er geen sprake was van enig fysiek contact tussen de 34 jarige man en de aanwezige politieagenten. Volgens het OM hebben de agenten correct gehandeld. Het OM gaat uit van een tragisch ongeval.

Op 4 oktober controleerden de politie en Koninklijke Marechaussee in het kader van de vreemdelingenwet de woning in Flat Gravestein in Zuid-Oost. Deze woning werd gecontroleerd omdat er vermoedens waren dat in de woning een illegaal naaiatelier zou zijn gevestigd. Daarnaast werd in de woning in september 2007 een illegale man aangetroffen na een melding van brand.

Tijdens de controle op 4 oktober is de deur geforceerd omdat die niet werd opengedaan. In de woning hield de politie een man aan omdat hij illegaal in Nederland verbleef. Een tweede man, de 34 jarige Ghanees, klom vanaf het balkon op de 7e verdieping om een afscheiding heen. Hierbij is hij naar beneden gevallen.
Provincie:
Tag(s):