dinsdag, 3. april 2007 - 23:34

Gekwetst PSV onmachtig tegen Liverpool

Geen Alex, geen Koné en geen Afellay. De afwezigheid van de steunpilaren, vertegenwoordigd in elke linie van het elftal, liet zich tegen Liverpool op ontegenzeggelijke wijze gelden. Het door blessureleed geteisterde PSV was compleet onmachtig tegen The Reds, die dankzij een 0-3 overwinning in Eindhoven al met anderhalf been in de halve finale van de Chapions League staan.

Een half uurtje, langer duurde het niet dat PSV mee kon met het niveau van Liverpool. Tot dat moment was het duel een schaakspel geweest. Risicoloos schoven de spelers als pionnen over bord. Het zorgde ervoor dat Gomes slechts eenmaal in actie hoefde te komen met een katachtige reflex op een kopbal van Crouch en dat PSV via een volley van Vayrynen slechts eenmaal gevaarlijk werd.

Op het half uur zette Liverpool een keer de versnelling hoger en meteen was het raak. Rechtsback Finnan schoof voor de eerste maal mee naar voren, werd niet afgedekt door Mendez en kon vrij voorzetten op Gerrard, die ongehinderd in mocht koppen. Vanaf dat moment was PSV geslagen.

De mentale tik werd na rust gevolgd door doffe dreun. Mendez en Cocu hinkten over het veld en liepen op de laatste benen. Funest in een kwartfinale van de Champions League, want Liverpool sloeg meteen genadeloos toe toen het hernieuwde blessureleed het hoofd van de PSV'ers compleet in de war bracht. De Engelse formatie van Rafael Benitez zag Simons zomaar uitverdedigen in de voeten van Riise. De Noor dacht niet na en schoot van 20 meter prachtig binnen.

Toen rond zeventigste minuut Finnan nogmaals besloot op te stomen, viel ook de derde treffer. Zijn voorzet bereikte de hoog boven iedereen uittorende Crouch, die snoeihard binnenkopte, 0-3. De goal maakte een einde aan de aspiraties van beide ploegen. Het lamgeslagen PSV kon niet meer, Liverpool hoefde niet meer.
Categorie:
Tag(s):