zondag, 4. februari 2007 - 17:05

Gelderse derby onbeslist

De burenruzie tussen Vitesse en NEC leverde vanmiddag geen winnaar op. In een spannende en enerverende derby hielden beide ploegen elkaar met 1-1 in balans.

De clash tussen de Arnhemmers en de Nijmegenaren was van meet af aan spectaculair. Vooral in de eerste twintig minuten golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Naarmate de eerst helft vorderde raakte Vitesse in eigen huis steeds meer in zijn element. De ploeg van trainer Aad de Mos won de strijd op het middenveld, maar zag doelman Gabor Babos in het eerste bedrijf steeds weer in de weg staan bij enkele fraaie kansen.

Door het goede keeperswerk van de Hongaar zagen de gasten na de pauze hun kans schoon om brutaal de leiding te nemen in het Gelredome. Olsson bediende PSV-huurling Beerens, die zijn eerste NEC-treffer maakte. De achterstand was voor Vitesse het sein vol op de aanval te spelen. Die instelling werd beloond, omdat Junker uit de kluts voor 1-1 zorgde. Na de gelijkmaker kregen zowel Vitesse als NEC nog goede kansen. Doelpunten vielen er evenwel niet meer.