dinsdag, 3. april 2007 - 16:15

Gelderse jongeren verbeteren toekomst Gelderland

Arnhem

Rappende prullenbakken, kauwgombomen en sportcentra als energiecentrales. Het zijn een paar ideeën die leerlingen uit Gelderland bedachten als oplossing voor een betere toekomst in het kader van het project GigaGelderland. Dit project heeft tot doel om Gelderse jongeren te laten nadenken over de toekomst en om oplossingen te bedenken voor het behoud van het milieu.

Dondag 5 april om 10.30 uur presenteren de leerlingen hun plannen aan gedeputeerde van milieu René van Diessen.

Zo’n 2000 leerlingen van Gelderse scholen in het voortgezet onderwijs deden mee aan het project GigaGelderland. Hieraan was tevens een prijsvraag gekoppeld voor het bedenken van het beste verbeterplan. De leerlingen bedachten niet alleen verbeterplannen maar deden ook onderzoek, debatteerden met elkaar en hielden interviews. Bij het bedenken van verbeterplannen vormden vier thema’s uit het Gelders milieuplan het uitgangspunt. Dit zijn: wonen en werken, natuur en recreatie, grondstoffen en afval, energie en klimaat. Dit plan vormt de basis voor hoe de provincie werkt aan het milieu.

Aanstaande donderdag presenteren de 80 winnende leerlingen van 15 scholen hun plannen aan gedeputeerde Van Diessen. De plannen die in de prijzen vallen, worden ook uitgevoerd. Hiervoor krijgen de leerlingen een geldbedrag van € 500,-. Het beste plan krijgt nog een hoofdprijs die de gedeputeerde uitreikt.
Provincie:
Tag(s):