woensdag, 18. april 2007 - 16:29

Gemeente Amstelveen geschokt door moord op Japanse burgemeester

Amstelveen

Er is met ongeloof gereageerd door het College van B&W van Amstelveen op het bericht dat de Japanse Burgemeester Itho Nagasaki vermoord is. De gemeente Amstelveen heeft de burgemeester tweemaal mogen ontvangen en had een uitstekende relatie met de Japanse Itho.

Tijdens één van deze bezoeken heeft de heer Itho een speech gehouden voor de gemeenteraad, waarin hij excuses aanbood voor de rol van Japan gedurende WO II. Hier waren ook vertegenwoordigers uit de Indische gemeenschap bij. In dat kader heeft de heer Itho samen met de Nagasaki Peace Foundation een leerlingenuitwisseling tot stand gebracht tussen Nagasaki en Amstelveen. Met als resultaat dat leerlingen uit Na-gasaki toestemming kregen om een krans te leggen bij het Indiëmonument. De heer Itho was tevens een groot voorstander van het samenwerken aan vrede op de wereld en het uitbannen van kernwapens.

Het gemeentebestuur uit haar gevoelens van medeleven met dit tragische verlies aan de nabestaanden van de heer Itho en aan de gemeente Nagasaki.
Provincie:
Tag(s):