woensdag, 17. januari 2007 - 21:28

Gemeente Assen maakt schoon schip

Assen

De gemeente Assen heeft in 2006; fietsen, auto’s en aanhangwagens in beslag genomen om de openbare ruimte leefbaar te houden. Eén van de speerpunten was het aanpakken van foutgeparkeerde fietsen bij het NS-station en het verwijderen van fietsen die door de hele stad onbeheerd worden achtergelaten. In 2007 gaat de gemeente hiermee verder. In totaal zijn er vorig jaar 220 fietsen weggehaald, waarvan ongeveer 120 bij het station.

Naast fietsen zijn er in 2006 zes autowrakken verwijderd. Verder zijn 15 caravans en aanhangers in beslag genomen omdat deze te lang bij de weg stonden. Verder zijn er vier woonschepen uit het Havenkanaal in beslag genomen. Ten slotte heeft de gemeente ook drie honden in beslag genomen, omdat deze gevaarlijk waren.

De parkeerpolitie heeft in 2006 ongeveer 6.600 parkeerbonnen uitgeschreven. Hiermee was een bedrag gemoeid van ruim twee ton. De gemeente heeft verder extra gelet op afval dat buiten ondergrondse containers wordt geplaatst. Hiervoor zijn 25 rekeningen verstuurd.

Wie zijn minicontainer te lang bij de weg laat staan kan rekenen op een waarschuwing. Dit is vorig jaar zo’n 100 keer gebeurd.
Provincie:
Tag(s):