maandag, 19. februari 2007 - 19:41

Gemeente Delfzijl geeft korting op filmkaartjes

Delfzijl

In navolging van veel Nederlandse gemeenten, stelt de gemeente Delfzijl, in samenwerking met de plaatselijke filmclub, Filmliga Eemsmond, haar inwoners in de gelegenheid om met fikse korting de film An Inconvenient Truth van Al Gore te zien. De voorstelling vindt dinsdagavond 20 februari plaats om 20.00 uur in De Molenberg te Delfzijl.

De documentaire film gaat over de wereldwijde klimaatverandering die zich aan het voltrekken is. Dankzij de film is het klimaatbeleid weer hoog op de politieke agenda gekomen. Onder andere omdat wetenschappers het met elkaar eens zijn dat de ongebreidelde uitstoot van broeikasgassen, vooral kooldioxide, voor een versnelde opwarming van de aarde zorgt.

De film wordt vooraf ingeleid door Roel van der Molen, wethouder VROM van de gemeente Delfzijl en na de film is er gelegenheid voor discussie onder leiding van professor Ton Schoot Uiterkamp van de RUG. De gemeente nodigt vooral jongelui uit om de film te komen zien en mee te discussiëren over klimaatverandering.

De normale toegangsprijs is EUR 5,-. Inwoners ontvangen EUR 2,- korting p.p. als ze een ingevulde kortingsbon inleveren. De bon stond afgedrukt in de Eemsbode van 14 februari jl. Aan de kassa zijn ook nog een aantal bonnen verkrijgbaar.
Provincie:
Tag(s):