dinsdag, 18. december 2007 - 21:04

Gemeente en hulpdiensten bundelen krachten tijdens de feestdagen

Amersfoort

De gemeente Amersfoort, politie en brandweer slaan ook dit jaar de handen ineen om de schade rond de jaarwisseling te beperken. In het verleden zorgden overlast, brandjes en vernielingen voor forse schade en gevoelens van onveiligheid. Dankzij de gezamenlijke aanpak van gemeente, politie en brandweer met zowel preventieve maatregelen als een lik-op-stuk-benadering, verlopen de jaarwisselingen tegenwoordig een stuk rustiger en daalt het aantal vernielingen.

De gemeente steekt veel energie in maatregelen die de schade tijdens de jaarwisseling op voorhand kunnen beperken: bijvoorbeeld door het verwijderen van risicovolle materialen uit de openbare ruimte. Aannemers, bouwbedrijven en (semi)openbare instellingen hebben van de gemeente het verzoek gekregen hun terrein op te ruimen voor de jaarwisseling.

De gemeente roept ook inwoners op om verpakkingsmaterialen, oud papier of hout niet op of aan de openbare weg te laten staan. Politie en brandweer zullen tussen kerst en oud en nieuw op risicovolle plekken intensief surveilleren.
Provincie:
Tag(s):