woensdag, 19. december 2007 - 9:09

Gemeente en politie onderzoeken hennepteelt in Nedeweert

Nederweert

Politie, gemeente en justitie hebben dinsdag op drie woonwagenlocaties in Nederweert een onderzoek ingesteld naar hennepteelt. In totaal werden bij de controleactie 9 personen gehoord, maar er zijn geen aanhoudingen verricht, zo meldt de politie.

Op de locatie aan Rosvelterzijweg werden in totaal op vier standplaatsen hennepkwekerijen aangetroffen. Drie hennepkwekerijen bevatten geen planten meer maar er was wel te zien dat er gekweekt was. De andere kwekerij was wel in gebruik, hier werden 290 planten aangetroffen. Ook werd hier een zak met bijna 2 kilogram henneptoppen aangetroffen. Op alle locaties was sprake van diefstal van stroom. De eigenaren kregen van Essent een boete opgelegd.

Op de locatie aan de Houwakker te Ospel werd op twee standplaatsen hennep aangetroffen. In totaal gaat het hier om 360 hennepplanten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom en werd een boete opgelegd aan beide eigenaren.

Ook vond er gelijktijdig een controle plaats op de Gutjeszijweg te Budschop-Nederweert. Hier werd op vier standplaatsen hennep aangetroffen. In totaal gaat het om 506 hennepplanten. Bij drie van de vier standplaatsen was sprake van diefstal van stroom, ook deze eigenaren kregen een boete.

Bij de acties waren ongeveer 50 functionarissen van de politie, brandweer, gemeente en Essent betrokken.
Provincie:
Tag(s):