donderdag, 1. februari 2007 - 22:51

Gemeente Hardenberg wil Gezondheidspark

Hardenberg

De gemeente Hardenberg en de Saxenburgh Groep gaan samenwerken bij de inhoudelijke ontwikkeling van het Gezondheidspark Hardenberg. Het Gezondheidspark is gepland op het terrein rond het Röpcke ziekenhuis in Hardenberg. Beide partijen ondertekenen binnenkort een convenant om de afspraken rond hun samenwerking vast te leggen.

Op het ziekenhuisterrein worden zorg en andere functies gericht op gezondheid op één centrale plek geconcentreerd. Ook gaan de diverse functies met elkaar samenwerken. Het Gezondheidspark zorgt voor een concentratie van zorgvoorzieningen in Hardenberg en versterkt de positie van het ziekenhuis. De eerstelijnszorg in wijken en kernen blijft met de komst van het Gezondheidspark gewoon gehandhaafd. Wel ondersteunt het Gezondheidspark deze eerstelijnszorg in wijken en kernen, bijvoorbeeld als kenniscentrum. Een ander doel van het Gezondheidspark is het bevorderen en behouden van de gezondheid van inwoners. Verder levert de realisatie van het Gezondheidspark een bijdrage aan werkgelegenheid in Hardenberg en versterkt het de streekfunctie van Hardenberg.

Naast de Saxenburgh Groep wil de gemeente ook met andere partijen samenwerken bij de ontwikkeling van het Gezondheidspark.
Provincie:
Tag(s):