dinsdag, 4. december 2007 - 22:13

Gemeente Lelystad start ruiming oudere graven

Lelystad

De gemeente Lelystad gaat vanaf 1 december 2008 een aantal algemene graven ruimen. Deze graven zijn destijds uitgegeven voor een periode van 10 jaar zonder mogelijkheid van verlenging. Inmiddels is deze periode ruimschoots verstreken en is de gemeente Lelystad gerechtigd om de graven te ruimen. Belanghebbenden zijn, voor zover bekend bij de gemeente, intussen schriftelijk geïnformeerd

Tot het uitvoeren van deze ruiming is besloten om ruimte beschikbaar te maken voor toekomstige begravingen. De ruiming houdt in dat de gedenktekens en grafbeplantingen zullen worden verwijderd en de stoffelijke resten zullen worden overgebracht naar een algemeen verzamelgraf elders op de begraafplaats. Het verzamelgraf zal worden voorzien van een algemeen gedenkteken ter nagedachtenis aan allen die daarin zijn bijgezet.

Indien gewenst kunnen belanghebbenden de gemeente schriftelijk verzoeken bij ruiming de stoffelijke resten bijeen te brengen om deze elders opnieuw te begraven of te cremeren. De eventueel op het graf aanwezige gedenktekens, versieringen en/of beplantingen kunnen in overleg met de beheerder worden opgehaald vóór 1 december 2008.
Provincie:
Tag(s):