maandag, 10. december 2007 - 19:12

Gemeente Meerssen wil opheldering van SNS Bank na sluiting filiaal

Meerssen

De gemeente Meerssen is overvallen door het feit dat de SNS Bank afgelopen weekend middels een brief aan haar klanten heeft laten weten haar filiaal in Meerssen aan het eind van dit jaar te sluiten. De gemeente wil ook uitleg van de bank die in de brief meldt dat de sluiting van het filiaal aan de Bunderstraat op last van de gemeente plaatsvindt. Volgens de gemeente is zij niet betrokken geweest bij het besluit van de bank, zo laat de gemeente Meerssen in een reactie weten .

Het SNS-kantoor in Meerssen zit al geruime tijd krap in zijn jasje. Het kantoor heeft daarom al enkele jaren een tweede verdieping in gebruik, terwijl dit eigenlijk niet is toegestaan. Dit is dan ook de reden dat de gemeente Meerssen reeds langere tijd positief medewerking verleend aan de zoektocht van SNS Bank naar een andere locatie in het centrum van Meerssen.

SNS Bank heeft begin dit jaar een schetsontwerp ingediend voor een locatie aan de Stationstraat. Tevens hebben oriënterende gesprekken met de gemeente plaatsgevonden over mogelijke huisvesting van SNS Bank op de plek van de huidige raadzaal. Zoals bekend, wil het gemeentebestuur in het kader van de centrumplanontwikkeling een deel van het bestuurscentrum ter beschikking stellen voor winkel- of kantoorruimte op de locatie van de raadzaal aan de Beekstraat.

Om de dienstverlening aan met name oudere en slecht ter beende zijnde inwoners te waarborgen, heeft het gemeentebestuur eerder besloten de huidige situatie aan de Bunderstraat te gedogen tot herhuisvesting elders in het centrum van Meerssen mogelijk is. Bij sluiting van het kantoor Meerssen zijn de cliënten aangewezen op de dichtstbijzijnde vestigingen in Valkenburg of Maastricht.

Burgemeester Offermanns heeft de directie van SNS Bank in een spoedoverleg gevraagd om het belang van de klant voorop te stellen en niet uit Meerssen te vertrekken. De bank heeft aangegeven dit verzoek niet in overweging te zullen nemen, maar heeft wel erkend ‘kort door de bocht’ te zijn gegaan door de gemeente voor het vertrek verantwoordelijk te stellen. Rectificatie zal volgen, werd door directeur Marc Wolfs medegedeeld.

De burgemeester betreurt dat de gemeente als zondebok wordt gebruikt, terwijl het laatste gesprek met SNS Bank anderhalf jaar geleden heeft plaatsgevonden. Teleurgesteld over de gang van zaken adviseert hij cliënten zich over hun positie te beraden. “Gelukkig zijn er in Meerssen bankinstellingen waar persoonlijk contact wel mogelijk blijft.�
Provincie:
Tag(s):