dinsdag, 18. december 2007 - 15:03

Gemeente neemt maatregelen tegen 'verniel-incidenten' voor de jaarwisseling

Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer neemt extra preventieve maatregelen om vernielingen, brandstichting en berovingen tijdens de jaarwisseling tegen te gaan.

De ervaring leert dat aan het eind van het jaar het aantal vernielingen, overvallen en brandstichtingen toeneemt. De meeste maatregelen worden genomen tussen kerst en oud en nieuw.

Alle verzamelcontainers voor kleding en plastic verpakkingen worden van straat gehaald. Deze, tijdelijke, maatregel is genomen om brandstichting en vernieling tegen te gaan. Alle hondenpoepbakken worden tijdelijk afgesloten met een klepje tegen vuurwerk. Ook een aantal afvalbakken die in voorgaande jaren werden vernield worden tijdelijk afgesloten.

In de eerste week van januari 2008 worden de containers weer teruggeplaatst en de beveiligingskleppen verwijderd.

Het aantal straatroven stijgt traditioneel in de laatste maand van het jaar en in het bijzonder rond oud en nieuw. Die stijging is verklaarbaar gezien de Sinterklaas- en kerstinkopen waardoor de kassa’s in winkels beduidend beter gevuld zijn dan normaal en met oud en nieuw veel mensen niet thuis zijn. De burgemeester is van plan de jaarwisseling zo rustig mogelijk te laten verlopen. De extra surveillances zullen daar zeker bij helpen.
Provincie:
Tag(s):