donderdag, 15. maart 2007 - 9:10

Gemeente Noordoostpolder gaat regels aanpakken

Emmeloord

Gemeente Noordoostpolder organiseert op 19 en 26 maart twee avonden over ‘deregulering’: het kritisch kijken naar regelgeving. De eerste avond is bestemd voor de ondernemers.Deze wordt dan ook samen met de Kamer van Koophandel Flevoland ingevuld als KvK-Zakenavond.Voor de tweede avond zijn allerlei vereningingen en inwoners uitgenodigd. Het project Deregulering maakt onderdeel uit van Andere Overheid.

De gemeente Noordoostpolder gaat dit jaar haar eigen regelgeving grondig tegen het licht houden. De twee avonden zijn bedoeld om te horen waar volgens inwoners en ondernemers verbeteringen mogelijk zijn. Zo wordt er tijdens beide avonden een top dertig van lastige regels gemaakt. Met deze lijsten gaat de gemeente vervolgens aan de slag.

Doel van het project Deregulering is het verlagen van de administratieve lasten voor inwoners en ondernemers. Administratieve lasten worden veelal veroorzaakt door het aanvragen van vergunningen en ontheffingen, tegenstrijdige regelgeving en lange procedures. Nu zijn vergunningen en procedures er niet voor niets, maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan.

Op de site van de gemeente Noordoostpolder is een formulier te vinden voor mensen die wel een overbodige regel willen aandragen, maar niet op één van beide avonden kunnen komen. De meest geschikte inzending wordt beloond met een kappersbon van €50,- (onder het motto: voorkom grijze haren).
Provincie:
Tag(s):