dinsdag, 3. april 2007 - 13:55

Gemeente organiseert sportspektakels voor jongeren

Hoogezand - Sappemeer

Vanuit de BOS (Buurt Onderwijs Sport) Impuls organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer op woensdag 18 en vrijdag 20 april twee gratis sportspektakels. Wethouder Stäbler verricht de officiële start van dit project op vrijdag 20 april om 14.30 uur in sportcentrum De Kalkwijck.

Met de Bos Impuls stimuleert het ministerie van VWS gemeenten activiteiten te organiseren ter bevordering van een gezonde leefstijl bij de jeugd. Binnen BOS gaat de gemeente Hoogezand-Sappemeer de komende jaren tal van sport- en spelactiviteiten organiseren voor jongeren van 4 t/m 18 jaar in de wijken. Dit doet zij in samenwerking met de sportverenigingen, bewonersorganisaties, buurt- en wijkverenigingen, scholen en het welzijnswerk

Op woensdagmiddag 18 april van 13.30–16.30 uur is er in het zwembad De Kalkwijck voor de jeugd van 6 - 12 jaar (met zwemdiploma) een zwemspelinstuif. Alle kinderen kunnen meedoen aan een leuk spelletjescircuit met o.a. onderwaterhockey, waterbasketbal, lopen over een evenwichtsbalk boven het water en nog veel meer.

Op vrijdagmiddag 20 april kan de jeugd van 12 - 18 jaar meedoen aan een groot in- en outdoor spektakel in en rond het Sportcentrum De Kalkwijck. Er is een bungeejump trampoline, een klimwand, een tokkelbaan, pannavoetbal en fitness in de sportschool. Bewegen is meer dan alleen sport. Daarom kunnen de jongeren ook dansen en swingen door het volgen van workshops JUMPSTYLE, dé nieuwste dansrage onder de jeugd. De jumpstyle en ook nog breakdance workshops worden gegeven door de Mix Extreme Dansschool uit Groningen.
Provincie:
Tag(s):