maandag, 2. april 2007 - 17:01

Gemeente Roermond meet bewegingsniveau van 1100 scholieren

Roermond

De gemeente Roermond gaat van ruim 1100 scholieren het bewegingsniveau meten. Van 10 tot en met 13 april zal het Steunpunt Sportservice de meting uitvoeren bij de leerlingen van groep 4 en 7. Doel van het onderzoek is om het niveau van bewegen vast te stellen en waar nodig verbeterpunten aan te dragen voor het basisonderwijs. De meting op deze grootschalige manier is een primeur in Limburg, aldus de gemeente Roermond.

De meting houdt in dat de scholieren gemeten worden op hun niveau van bewegen op het gebied van klimmen, balanceren, jongleren, mikken, rollen, steunspringen en doelspelen. Tevens worden de leerlingen gewogen en gemeten. Speciaal voor deze gelegenheid heeft het Steunpunt een week lang sporthal de Donderberg afgehuurd en worden de leerlingen van scholen die niet op loopafstand van de sporthal liggen met bussen opgehaald.

Met de uitkomst van de meting stelt het Steunpunt een lange termijn visie op ten aanzien van het bewegingonderwijs. Tevens ontvangen scholen een aanbod op maat en kunnen de uitkomsten gebruikt worden door de scholen voor individuele adviezen aan leerlingen en hun ouders.
Provincie:
Tag(s):