dinsdag, 11. december 2007 - 0:45

Gemeente ruimt fietswrakken Station Dordrecht

Dordrecht

De gemeente Dordrecht zal op donderdag 13 december de fietswrakken rond het Station van Dordrecht verwijderen. De stadswachten zijn op 29 november begonnen met het labelen van de fietswrakken. Op de labels wordt het verwijderen van de fietsen aangekondigd.

Hierdoor worden mogelijke eigenaren of gebruikers in de gelegenheid gesteld om vóór 13 december hun fiets nog in een rijdbare toestand te brengen, zodat deze niet wordt verwijderd. Voordat de fietsen worden verwijderd, zullen medewerkers van Toezicht controleren of de fiets is gestolen.

Het doel van het verwijderen van fietswrakken is om gebruikers van wel goed berijdbare fietsen een betere stallingmogelijkheid rond het Centraal Station te bieden. Nu staan de fietsen ook op plaatsen waar deze niet mogen staan, zoals op de blindengeleidelijn. Het verwijderen van fietswrakken is één van de taken op het gebied van toezicht en handhaving in de openbare ruimte die de gemeente van de politie heeft overgenomen. Een fietswrak is een fiets die zichtbaar al langere tijd niet meer wordt gebruikt. Dat kan blijken uit een lekke band, opgehoopt vuil rond de banden en het ontbreken van essentiële onderdelen, zoals stuur, zadel, remmen of wielen.

De fietsen die worden verwijderd worden een maand bij het Boumanhuis gestald, en indien de rechtmatige eigenaar zich niet meldt, door het personeel van de stichting gerepareerd en verkocht. Mocht een eigenaar een verwijderd fietswrak terug willen hebben, dan kan de persoon in kwestie contact opnemen met de afdeling Toezicht, telefoon: (078) 639 85 60.
Provincie:
Tag(s):