vrijdag, 21. december 2007 - 19:18

Gemeente Sevenum gaat voor 'Groenste dorp'

Sevenum

De gemeente Sevenum mengt zich in de strijd om het ‘Groenste dorp van Nederland’ te worden. Die titel is te behalen in de nationale groencompetitie Entente Florale 2008.

De stichting Entente Florale Nederland organiseert jaarlijks een nationale groencompetitie voor steden en dorpen. De doelstelling daarvan is om overheden, bedrijfsleven en burger te doordringen van het grote belang van goede groenvoorzieningen. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk de positieve effecten van groenvoorzieningen op het welzijn en welbevinden van mensen aangetoond. Bijkomend voordeel is dat goed aangelegd en onderhouden groen de toeristische, sociale en economische aantrekkingskracht van een gemeente versterkt. De stichting Entente Florale Nederland informeert zich zorgvuldig over steden en dorpen die, op basis van de kwaliteit van hun groen, mogelijk in aanmerking komen voor deelname aan de nationale competitie.

Met de deelname aan de nationale groencompetitie wil de gemeente Sevenum het belang benadrukken dat zij hecht aan een groene en gezonde leefomgeving voor zowel de inwoners als de bezoekers van onze gemeente.
Provincie:
Tag(s):