donderdag, 22. februari 2007 - 14:26

Gemeente wil inzicht in warmteverbruik Vathorsters

Amersfoort

De gemeente verspreidt deze week huis-aan-huis bij zo’n 1200 woningen in De Laak en Velden 2 een brief en enquête over de warmtelevering via de WarmteKrachtCentrale (WKC) van Eneco. Woningen die aangesloten zijn op de WKC hebben geen eigen Cv-ketel.

In de brief laat de gemeente weten dat zij al enige tijd in discussie is met energiebedrijf Eneco over de prijs die het bedrijf rekent voor warmtelevering in Vathorst via de WKC. Contractueel is namelijk afgesproken dat de prijs van warmte voor een woning op de WKC niet hoger mag zijn dan de prijs die betaald wordt voor een vergelijkbare woning die verwarmd wordt met een Cv-ketel.

Naast de discussie over het tarief loopt er een discussie tussen bewoners en Eneco over het feitelijke energieverbruik. Dat is een discussie waarbij de gemeente geen partij is. Toch vindt de gemeente het belangrijk te weten wat er onder bewoners over dit onderwerp leeft. Daarom is met de brief een enquête meegestuurd. Met deze enquête wil de gemeente inzicht krijgen in het gemiddelde warmteverbruik en de aard en omvang van afwijkend verbruik en of dit dan bij alle woningen opgaat of bij een bepaald type woningen.

Aan de hand van de verkregen informatie kan de gemeente bepalen in hoeverre zij een bemiddelende rol zou kunnen spelen in de discussie tussen Eneco en de bewoners.
Provincie:
Tag(s):