donderdag, 5. april 2007 - 15:24

Gemoederen haven lopen hoog op

De stiptheidsacties van de douane in Rotterdam leiden tot lange files voor de ECT terminals. Omdat de vrachtwagens tot op de snelweg stilstonden is de actie bij de ECT Home terminal woensdagmiddag aangepast op advies van de KLPD. De stiptheidsacties gaan echter gewoon door. Dit maakte de Abvakabo FNV bekend.

Naar schatting lopen dagelijks twee tot drieduizend vrachtwagenchauffeurs en schippers uren vertraging op als gevolg van de acties. De bonden roepen de minister op om snel met een opening te komen.

De gemoederen in Rotterdam lopen intussen hoog op. Vrachtwagenchauffeurs en schippers hebben het gevoel dat zij de dupe zijn van een conflict dat hen niet aangaat. Maar ook het geduld van douaniers en andere rijksambtenaren is tot het uiterste beproefd; na
wekenlang actievoeren voor een rechtvaardige CAO komt de minister niet in beweging. De mogelijkheden om het publiek te ontzien zijn zo langzamerhand uitgeput.

De bereidheid om zwaardere acties in te zetten is groot. Dat geldt ook voor andere sectoren, zoals de belastingdienst aldus de Abvakabo.
Provincie:
Tag(s):