dinsdag, 6. november 2007 - 18:28

Genieten van rust in het moeras

Op maandag 5 november onthulde wethouder Jetty Eugster een informatiebord bij het moeras in De Groote Wielen. Het moeras maakt onderdeel uit van de watermachine en zuivert het water voordat het de wijken instroomt. Het is belangrijk dat er goed met het natuurgebied wordt omgesprongen. Het informatiebord geeft een beeld van de bijzondere werking en het nut van het moeras.

Het moeras is een aantrekkelijk gebied met een uitbundig dieren- en plantenleven. Uitermate geschikt voor onder meer de bewoners van de nieuwe wijk om dicht bij huis te genieten van de natuur. In het moeras wordt het water uit De Groote Wielen door riet en andere moerasplanten gezuiverd voordat het opnieuw de wijken instroomt. Het water komt tot rust in het moeras. Stoffen in het water bezinken en zijn voeding voor de moerasplanten. De planten groeien goed en het water wordt schoon. Deze natuurlijke manier van waterzuivering voorkomt algengroei zodat het water in de wijken helder en fris blijft.

Het is belangrijk dat bezoekers van het moeras goed omgaan met de omgeving. Het bord informeert over wat wel en niet kan. Zo zijn de eenden voeren en honden uitlaten niet toegestaan. Om het water en de dieren met rust te laten is het noodzakelijk dat men niet van de paden afwijkt.
Provincie:
Tag(s):