dinsdag, 12. juni 2007 - 17:20

Gepimpte goededoelen-auto van de weg gehaald

Woerden

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige inwoner van Woerden. Hij reed dinsdag 12 juni 2007 over de rijksweg A12 ter hoogte van Woerden met een personenauto die voor een veiling voor een goed doel in een televisieprogramma was aangepast.

Het voertuig voldeed hierdoor echter niet meer aan de bepalingen van de Wegenverkeerswet ten aanzien van het geluid en de lichtdoorlaatbaarheid van de voorste zijruiten. Het kentekenbewijs is ingevorderd.

De geluidmeting bedroeg 111 Dba terwijl slechts 89 Dba voor dat voertuig was toegestaan. De lichtdoorlaatbaarheid van de voorste zijruiten bedroeg 33 % terwijl deze volgens het Voertuigreglement tenminste 70% dient te zijn. De Verkeerspolitie bracht het voertuig over naar Driebergen omdat het kentekenbewijs niet direct kon worden getoond. Het voertuig is teruggeven nadat het kentekenbewijs bij het voertuig aanwezig was en kon worden ingevorderd.

De eigenaar heeft 28 dagen de tijd om het voertuig weer aan de eisen van het voertuigreglement te laten voldoen. De bestuurder kreeg een waarschuwing voor het niet op juiste wijze kunnen openen van de portieren. De handles ontbraken aan de binnenkant van de portieren.
Provincie:
Tag(s):