woensdag, 13. juni 2007 - 10:20

Geplande diefstal door personeel doorzien

Opeinde

De politie heeft dinsdagavond laat op een terrein van een winkel aan de Nijtap een 40-jarige inwoner en een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden op heterdaad aangehouden na diefstal.

Het duo had al in de middag in een tuinhuisje op het winkelterrein diverse goederen, als een hogedrukspuit, vijverpompen en een hakselaar, klaargezet. Deze artikelen werden voor sluitingstijd ontdekt door winkelpersoneel en na overleg met de bedrijfsleider werd met de politie besloten te gaan posten.

Net na middernacht zagen agenten de man en de vrouw de oprit van de winkel op lopen. De Leeuwarder klom over de omheining van het winkelterrein en haalde goederen uit een tuinhuisje. De vrouwelijke verdachte stond ondertussen op de uitkijk. Toen de man weer over hek klom werd het duo aangehouden.

De twee werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. In de omgeving van de winkel vonden de agenten de auto van de Leeuwarders. De auto, met daarin drie nepwapens, werd in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):