zondag, 21. januari 2007 - 9:43

Gerrit Vos en Karin Ruckstuhl sportman en sportvrouw 2006

Lelystad

Gerrit Vos en Karin Ruckstuhl zijn sportman en sportvrouw 2006 geworden tijdens de Lelystadse Sportverkiezingen 2006. In het afgeladen en tot theater omgebouwd Sportcentrum De Koploper reikte wethouder Willem de Jager vrijdagavond 19 januari de prijzen uit.

Enkele honderden bezoekers waren naar het Sportgala gekomen voor de bekendmaking van de winnaars in de categorieën sportvrouw, sportman, sportploeg, sportveteraan, sporttalent en sportvrijwilliger 2006.

Sportman: powerlifter Gerrit Vos
Powerlifter Gerrit Vos verdiende zijn nominatie in de categorie beste sportman van Lelystad voor de uitstekende resultaten bij de masters als senioren. Zijn prestaties bij de masters waren het beste. Zijn erelijst over vorig jaar vermeldt een zevende plek op het Europese kampioenschap powerliften in de klasse tot 125 kilogram plus gouden medailles bij het NK powerliften in Cuijk en de open NK bankdrukken in Nijmegen. Op de laatste twee toernooien deed hij ook op seniorenniveau met de besten mee. De Lelystadse geweldenaar vertrok er zelfs met zilveren medailles.

Sportvrouw: atlete Karin Ruckstuhl
Karin Ruckstuhl hield de naam van Lelystad hoog als belangrijke atletiekstad van Nederland. Ze liep de titel Nederlandse atlete van het jaar net mis, maar maakt bij de Lelystadse sportverkiezing opnieuw kans op een extra waarderingsprijs voor haar prestaties in 2006. De meerkampster vond haar tweede plaats bij zevenkamp op de EK atletiek in het Zweden zelf het mooiste. Ze scherpte haar eigen Nederlands record daar bovendien aan tot 6423 punten. Andere grote prijzen zijn het zilveren op de vijfkamp bij de WK indoor in het Russische Moskou en haar drie Nederlandse titels bij het verspringen, het hoogspringen en de 100 meter horden.

Sportploeg: korfballers Exakwa
De korfballers van Exakwa is net als vorig jaar uitgeroepen tot beste sportploeg van Lelystad. Het team pakte promotie op het veld. Na de zomervakantie ging het in de eerste klasse opnieuw meteen goed. Ook in de zaalcompetitie toonden de Lelystedelingen aan bij de betere deelnemers in de tweede klasse te horen. Het doel voor dit seizoen is promotie naar de eerste klasse. Voorlopig ligt alles op schema, want de ploeg ging in de zaal als koploper de winterstop in.

Sportveteraan: powerlifter Hans Leeuwenhaag
Met powerlifter Hans Leeuwenhaag heeft Lelystad een heuse Europese kampioen in huis. De geweldenaar won de Europese titel in de klasse tot 110 kilogram bij de masters van zestig en ouder. Ook landelijk gezien het goed met ondermeer een Nederlandse titel powerliften bij de masters en drie nieuwe Nederlandse records in dezelfde klasse. Een daarvan was het totaalrecord. Leeuwenhaag verpulverde verder de beste Nederlandse scores op de onderdelen bankdrukken en deadliften.

Sporttalent: zeiler Jolbert van Dijk
Zeiler Jolbert van Dijk liet er vorig jaar geen misverstand over bestaan. De 13-jarige Lelystedeling toonde aan dat hij op dit moment nog steeds de beste optimistzeiler van Nederland is. Hij won, net als een jaar eerder, het landelijke selectieklassement voor de grootste zeiltalenten van Nederland. De jury liet ook meewegen dat de zeiler aardige resultaten boekte bij enkele grote internationale toernooien.

Sportvrijwilliger: Piet Stoel van voetbalvereniging SV Lelystad'67
Piet Stoel is bij SV Lelystad'67 officieel verantwoordelijk voor de coördinatie van het ophalen van oud papier en houdt zich daarnaast veelvuldig bezig met de club van honderd, waarin de grote en kleinere sponsors van de clubs samen zijn gebracht. Maar eigenlijk doet de vrijwilliger alles wat hem wordt gevraagd; onderhoud van de velden of hulp met de verlichting. De Lelystedeling verricht nog steeds allerlei hand- en spandiensten voor zijn club. Stoel doet het met alle plezier.
Provincie:
Tag(s):