maandag, 11. juni 2007 - 14:15

Gestolen kinderkleding aangetroffen

Utrecht

In een woning aan de Victoria Regiadreef heeft de politie donderdag 7 juni een grote partij kinderkleding aangetroffen. De kleding is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Het gaat om circa 260 stuks van dure merken.
Aan de hand van informatie die bij de politie was binnengekomen namen agenten die dag een kijkje bij de woning. Op hun aanbellen deed een 34-jarige man uit IJsselstein open. Hij zei alleen op de woning te passen en weigerde de agenten de toegang.

De agenten vroegen informatie op over de man. Daaruit bleek dat hij in andere regio’s bekend was bij de politie voor heling, winkeldiefstal, overvallen en oplichting. Hij stond zelfs een tijd te boek als veelpleger.

Intussen wist de man de woning aan een andere kant te verlaten en reed in een auto weg. Dat bleef echter niet onopgemerkt en de agenten zetten onopvallend de achtervolging in. Daarbij zagen ze dat de man druk telefoneerde. Op de Gangesdreef hielden ze hem aan op verdenking van heling.

Inmiddels gingen andere agenten met een machtiging tot binnentreden de woning binnen. Daar troffen zij vier tassen met kleding aan, voorzien van prijskaartjes en andere labels. Daaronder bevond zich een babyjasje ter waarde van € 130,-. De kleding is in beslag genomen. De verdachte legde meteen een bekennende verklaring af. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de kleding.
Provincie:
Tag(s):