woensdag, 19. december 2007 - 9:20

Getuige blijkt tweede verdachte winkeldiefstal

Enschede

Een 33-jarige man uit Oldenzaal, getuige van een aanrijding, kon maandag 17 december worden aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een winkeldiefstal op donderdag 6 september 2007. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Op maandag 17 december vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding plaats op de Haaksbergerstraat in Enschede. De veroorzaker van de aanrijding was er in zijn auto vandoor gegaan. De melder van de aanrijding gaf het kenteken van de auto door.

Op het Bijvank in Enschede troffen agenten de genoemde auto aan. Bij de auto stond een 33-jarige man uit Oldenzaal, die vertelde dat hij als bijrijder getuige was geweest van de aanrijding op de Haaksbergerstraat.

De auto werd volgens de man ten tijde van de aanrijding bestuurd door zijn 35-jarige broer, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is. De 35-jarige was op het moment dat de agenten met zijn broer spraken niet meer in de buurt. Het verhaal van de 33-jarige zal nader worden onderzocht.

Verder bleek dat de 33-jarige Oldenzaler gezocht werd in verband met een winkeldiefstal bij een drogisterij, die hij samen met zijn broer gepleegd heeft op donderdag 6 september. De 35-jarige broer werd destijds al aangehouden.

De 33-jarige man uit Oldenzaal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kon na verhoor, in de loop van maandagochtend 17 december weer in vrijheid worden gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):