donderdag, 12. april 2007 - 9:00

Geuren en kleuren in het Loo

Apeldoorn

Paleis Het Loo neemt ook dit jaar deel aan het Museumweekend op zaterdag 14 en zondag 15 april. Het museum biedt hierbij een aantal extra activiteiten. Met de expositie “Het Loo in bloei!� sluit Paleis Het Loo op originele wijze aan bij het thema van het Museumweekend, De Kunst van het waarnemen.

De vele vazen en bloemenmanden uit de collecties van het paleis staan centraal, mèt de boeketten die daarvoor bestemd waren. Wekelijks wisselende arrangementen tonen hoe populariteit van bloemsoorten en manier van schikken aan mode onderhevig zijn. Tegelijkertijd worden in de historische tuinen van Paleis Het Loo de vele terracotta potten voorzien van zeldzame variëteiten van bloemen als de tulp, anemoon, ranonkel, aurikel en anjer.

Aansluitend op deze wisselexpositie is er voor kinderen een themaboekje met speurtocht “Bloemen op Het Loo� samengesteld. De speurtocht voert door de verschillende paleisvertrekken en besteedt aandacht aan de uiteenlopende wijzen waarop bloemen als decoratie voorkomen in het interieur, zoals op plafondschilderingen, houtsnijwerk, gordijnen, meubelen en schilderijen.

In het Stallencomplex is een presentatie te zien van schetsvoorstellen en maquettes van vijf architectenbureaus voor een nieuw te bouwen entreegebouw voor Paleis Het Loo. Daarnaast is de tentoonstelling “Een Koninklijk Fotoalbum, deel 8� te bezichtigen.

Tijdens het Museumweekend wordt hierbij een speciale film vertoond, waarin bekende Nederlanders, zoals oud-premier Van Agt, vertellen over hun fotomoment met leden van de koninklijke familie. Ook het park rond jachtslot Het Oude Loo, uitsluitend geopend in de maanden april en mei, is tijdens het Museumweekend toegankelijk voor publiek.
Provincie:
Tag(s):