woensdag, 6. juni 2007 - 22:11

Gevaarlijk geknoei met elektra leidt tot uitslaande brand

Oosterhout

In de nacht van dinsdag 5 juni op woensdag 6 juni ontstond omstreeks 04.15 uur de brand in een leegstaand bedrijfspand aan de Tilburgseweg te Oosterhout. Politie en brandweer gingen direct ter plaatse, Het bleek te gaan om een voormalige slagerij aan de Tilburgseweg, ter hoogte waar de Tilburgseweg overgaat in de Sint Antoniusstraat. In het achterste gedeelte was het vuur ontstaan. Gezien de omvang van de brand sloot de politie de Tilburgseweg volledig af en ontruimde een direct naastgelegen woning.

De Oosterhoutse brandweer zette bij de bestrijding van het vuur vier voertuigen in, waaronder een hoogwerker. Tengevolge van de brand viel de stroom uit bij een groot aantal huizen in de directe omgeving (onder andere in de Sint Antoniusstraat). Nog tijdens de bluswerkzaamheden werd de vermoedelijke oorzaak van de brand vastgesteld. In het pand werd namelijk een hennepkwekerij ontdekt. Omstreeks 06.10 uur gaf de politie de Tilburgseweg weer vrij voor het verkeer. De brand was op dat tijdstip ver onder controle.

Brandweer, politie en medewerkers van Essent hebben na het blussen de brandhaard bekeken, waarbij duidelijk werd dat de brand was ontstaan door kortsluiting. De benodigde stroom voor de hennepkwekerij was op illegale wijze afgetapt en was op een zeer gevaarlijke manier gedaan.

De politie onderzoekt wie de exploitant is van deze hennepkwekerij.
Provincie:
Tag(s):