maandag, 23. april 2007 - 9:21

Gevaarlijke dames spelen met wapens

Leeuwarden

De politie heeft zondagochtend drie vrouwen van 37, 38 en 43 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging doodslag, vernieling en vuurwapenbezit. Diezelfde nacht was de 38-jarige vrouw naar de woning van een 42-jarige man in de Jelle Bangastraat gegaan. Ze brak de deur open en vernielde het interieur. Ook het dak van de cabriolet van de man werd vernield. Er werd voor duizenden euro's schade aangericht.

’s Ochtends rond 07.30 uur ontdekte ze waar de man wel was, namelijk in een woning aan de Pioenstraat. De 38-jarige vrouw ging samen met de andere twee dames naar deze woning. De vrouwen stapten uit en riepen naar de man. Toen die niet reageerde, schoot de 38-jarige twee keer met een vuurwapen, een keer door het ruit van de woonkamer en een keer door het ruit van de slaapkamer. Niemand raakte daarbij gewond.

Door de politie werd direct een onderzoek ingesteld. Op grond van sporen en getuigenverklaring werd duidelijk dat de verdachte de schutter moest zijn. Drie kwartier later meldden de verdachten zich vrijwillig aan het bureau. Ze zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het vuurwapen is door de politie inbeslaggenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. De aanleiding tot de vernieling en het vuurwapengebruik ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
Provincie:
Tag(s):