donderdag, 10. mei 2007 - 18:21

Gevangenisstraf en TBS voor poging moord op bejaarde man

Leek

De rechtbank in Groningen heeft tegen twee jonge verdachten, een 19-jarige man uit Aduard en een 20-jarige man uit Groningen een gevangenisstraf van 4 jaar en TBS met dwangverpleging opgelegd wegens poging tot moord op een bejaarde man uit Leek.

De mannen hebben op 18 oktober 2006 gezamenlijk geprobeerd een 80-jarige bejaarde man bij zijn woning in Leek te vermoorden. Het komt er op neer dat de verdachten naar de woning van de bejaarde zijn gegaan om hem te beroven van zijn geld. De jongste van de twee belde met een collectebus in de hand bij de woning van de 80-jarige aan. Hierop werd het slachtoffer volgens eigen zeggen zeker tien keer met een honkbalknuppel tegen het hoofd en lichaam geslagen en met vingers in de ogen geprikt.

Ook kreeg de man vuistslagen tegen het hoofd. De bejaarde verzette zich hevig tegen het geweld van beide verdachten. Door het verzet van het slachtoffer moest het duo zonder buit vertrekken. De 80-jarige liep blijvend letsel aan één van zijn ogen op. Ook liep hij psychische gevolgen op door de gewelddadige overval.

Het Openbaar Ministerie had tijdens de rechtzitting twee weken eerder zes jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist.
Provincie:
Tag(s):