maandag, 23. april 2007 - 22:28

Gewonde scholier in kritieke toestand opgenomen

Alkmaar

Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard is maandagmiddag 23 april ernstig gewond geraakt bij een ruzie. De jongen werd maandag in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Omstreeks 13.30 uur, maandag 23 april raakte een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard, een scholier van de scholengemeenschap Jan Arentsz aan de Mandemakerstraat in Alkmaar, ernstig gewond bij een ruzie. De jongen werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Een 17-jarige Alkmaarder werd aangehouden als verdachte van dit incident.

De verdachte en het slachtoffer kregen bij de school een woordenwisseling. Bij de ruzie die ontstond, raakte het slachtoffer buiten westen. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel gereanimeerd. Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Voor zijn leven wordt gevreesd.

De verdachte kon op zijn huisadres worden aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en is inmiddels in verzekering gesteld.

De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie en de wijze waarop het slachtoffer letsel heeft opgelopen.
Provincie:
Tag(s):