maandag, 1. januari 2007 - 21:37

Gewonden bij Nieuwjaarsnacht in Zuid-Limburg

Maastricht

In Zuid-Limburg hebben twee personen tijdens de nieuwjaarsnacht ernstige verwondingen opgelopen. Een 38-jarige man heeft afgelopen nacht even na twaalf uur aan de Rijksweg-Zuid in Geleen bij het afsteken van vuurwerk ernstig hoofdletsel opgelopen. Het slachtoffer moet waarschijnlijk een oog missen.

Getuigen vertelden dat de man met zijn gezicht boven een zwaar stuk vuurwerk stond, toen het projectiel in zijn gezicht tot ontploffing kwam.

De man is in kritieke toestand overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Inmiddels verkeert hij na een eerste operatieve ingreep niet meer in levensgevaar, meldt de politie.

In Nuth raakte een 24-jarige inwoner gewond aan zijn gezicht, doordat hij een vuurpijl in zijn gezicht kreeg. De man liep diverse botfracturen op.

Vermoedelijk heeft de man te lang met zijn gezicht boven de vuurpijl gestaan nadat hij zelf het lont had aangestoken. Naast enkele botfracturen had de man ook een diepe snee in zijn wang en was een deel van gezicht verbrand.

In de regio Noord- en Midden-Limburg hebben zich geen ernstige incidenten voorgedaan. Bij de meldkamer van de brandweer kwamen 81 meldingen binnen, maar volgens de brandweer was er geen sprake van een extreem drukke jaarwisseling.

De meldingen betroffen vooral conifeerbranden, kerstboombranden, en 2 autobranden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Provincie:
Tag(s):