zondag, 22. april 2007 - 20:20

Gewonden door aanrijdingen tijdens Amstel Gold Race

Valkenburg

Tijdens de Amstel Gold Race zijn zondagmiddag twee personen gewond geraakt bij drie aanrijdingen. Na afloop van de voorjaarsklassieker moest de politie ook optreden bij schermutselingen in Valkenburg.

In Wittem vond een aanrijding plaats nadat een man plotseling de weg overstak en geschept werd door een volgauto. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een tweede aanrijding vond plaats op de Daalhemmerweg in Valkenburg, waar een verkeersregelaar werd aangereden door een sponsorauto. Deze nam de rotonde in de verkeerde richting en negeerde het stopteken van de verkeersregelaar. De verkeersregelaar is met een gebroken been opgenomen in het ziekenhuis. Het rijbewijs van de bestuurder van de sponsorwagen is ingevorderd.

Een derde aanrijding vond ook plaats in Valkenburg, toen een ploegleiderswagen over de voet van een verkeersregelaar reed, nadat ook hij een stopteken genegeerd had. De bestuurder van deze auto heeft een proces-verbaal gekregen.

Verder werden er nog twee proces verbalen uitgeschreven voor baldadigheid en twee voor openbare dronkenschap en één voor mishandeling. Het laatste proces-verbaal werd geschreven toen er na de wedstrijd schermutselingen plaatsvonden op het Grendelplein in Valkenburg, waarbij de politie moest optreden. Hierbij kreeg een agent een klap, maar raakte niet gewond.

De enige voorjaarsklassieker op Nederlandse bodem werd gewonnen door de Duitser Stefan Schumacher. Michael Boogerd, die voor de laatste keer aan de Amstel Gold Race deelnam, werd vijfde.
Provincie:
Tag(s):