vrijdag, 9. maart 2007 - 8:48

Gewonden door grote explosie

Metslawier

De politie heeft donderdagavond geassisteerd bij een brand in een appartementencomplex aan De Snikke. Kort na 23.00 uur werd er een explosie in deze straat gemeld. Toen de politie ter plaatse kwam bleek een deel van de zijgevel van een woning te zijn weggeslagen door de ontploffing. Na de grote explosie brak er brand uit in de woning, een bewoner raakte hierbij gewond.

Het betrof een bovenhoekwoning van een complex van ongeveer 14 appartementen, verdeeld over twee bouwlagen. De bewoner is met brandwonden en ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Twee bewoners van naastliggende appartementen zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht.

De brandweer en de politie hebben de overige appartementen ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen bejaardenhuis. Een deel van hen kon na enkele uren weer terug naar hun woning. Enkele anderen zijn door de gemeente Dongeradeel ondergebracht in een hotel in Dokkum. De boven- en onderwoning op de hoek van het complex zijn door de ontploffing geheel verwoest.
Provincie:
Tag(s):